Over ons

Welkom bij Rijschool Dolf Flintrop. Al meer dan 40 jaar een begrip in de regio Lingewaard.

Met veelal dezelfde instructeur(s), en veel ervaring wordt al jaren lang een zeer hoog slagingspercentage behaald. Ruim 80% van de kandidaten slaagt voor de 1e keer! Dit ligt ver boven het landelijk gemiddelde!!

U kunt bij ons terecht voor uw auto- motor en aanhangwagenrijbewijs en wij lessen in de nieuwste VW golf 6.

De regio waarin autorijschool Dolf Flintrop werkzaam is is: Lingewaard, Lent en Arnhem. Ik haal mijn leerlingen altijd op en zet ze weer netjes af na de les op een plaats naar wens. Zo kan ik je bijvoorbeeld op school ophalen, of op het werk en na de les thuis afzetten. 

Rijbewijs vanaf 17 jaar:

Proef begeleid rijden rijbewijs personenauto! 

Vanaf 1 november 2011 gaat de proef met begeleid rijden voor aspirant-automobilisten van start. Dit betekent:    

  • Dat jongeren die op of na de ingangsdatum in november de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt, een praktijkexamen mogen afleggen. Op dit moment ligt de minimumleeftijd hiervoor nog op 18 jaar.   
  • Tijdens de proef mogen jongeren vanaf 16 jaar een theorie-examen afleggen en een rijopleiding volgen. 

Leeftijdscriteria:   

  • Jongeren die op of na de ingangsdatum van het begeleid rijden 17 jaar worden, kunnen een praktijkexamen afleggen. Als een jongere op de ingangsdatum al 17 jaar is, kan hij dus géén praktijkexamen doen in het kader van de proef. Dit kan pas vanaf de 18e verjaardag.   
  • Tijdens de proef begeleid rijden kunnen jongeren vanaf 16 jaar een theorie-examen afleggen.   
  • Tijdens de proef begeleid rijden kunnen jongeren vanaf 16,5 jaar een rijopleiding volgen. 

Na het slagen voor het praktijkexamen mogen de jongeren tot hun achttiende alleen maar auto rijden met een begeleider naast zich. Die begeleider moet op hun begeleiderspas staan. Voor deze pas mogen ze maximaal vijf personen opgeven, die aan een aantal eisen moeten voldoen.

De proef met begeleid rijden gaat zes jaar duren.

Let op:

Wanneer je als 17-jarige alléén in de auto wordt betrapt, dan wordt meteen je volledige rijbewijs ingenomen en mag je pas na je 18e weer opnieuw je rijbewijs gaan halen, inclusief theorie en praktijkexamen!

Je dient jezelf bij www.2todrive.nl aan te melden om een begeleiderspas aan te vragen. Dit is nodig om je rijbewijs op te kunnen halen.

Voor meer informatie over begeleid rijden verwijzen we je graag door naar de officiële website hiervan: www.2todrive.nl

Ben je al geinteresseerd? 

  Onze prijzen     Contact